reklama

Smart půjčka tabulka splátek aneb Zrození nového nešvaru

redakce dne 28. 05. 2014 - 01:00

Na trhu půjček se rozmohl nový nešvar. Pod frází smart půjčka tabulka splátek se nic neskrývá. Nejdříve je nutné vyplnit formulář.
 

Tip: Čtenáře tohoto článku dále zajímá jak zvýšit příjmy, jak se popasovat s dluhy anebo kolik lidí čerpá sociální dávky.

Abyste zjistili tabulku splátek u Smart půjčky, je nutné nejdříve vyplnit formulář, do kterého je nutno zadat kontaktní informace. Následně se vám ozve pracovník klientského centra a projde s vámi podmínky úvěru. Až do této fáze nevíte, kolik budete splácet. Na trhu se tak objevil nový trend, který je spíše negativní, neboť spotřebitel nemá v okamžiku, kdy se rozhodne požádat o úvěr, všechny potřebné informace na jednom místě.

Smart půjčka tabulka splátek

Na affilovém webu Smartpůjčka.biz , který s největší pravděpodobností není propojen s mateřskou společností provozující Smart půjčky, se doslova uvádí, že Po vyplnění nezávazné žádosti vás kontaktuje obchodní zástupce, který vám ukáže tabulky splátek pro jednotlivé verze půjčky. Pro uvědomělého budoucího dlužníka je tento postup navýsost nevýhodný. Návštěva obchodního zástupce přímo v domově klienta může být pro řadu půjčekchtivých dobře nastražená past. Pro příklad netřeba jít daleko. Předpokládáme, že obchodní zástupce bude mít nejméně jedno školení obchodních dovedností a dokáže tak zviklat i takového klienta, který o půjčce uvažoval, avšak při pohledu do tabulek splátek si vše rozmyslel. Někteří agenti mohou navíc použít doslova a dopísmene manipulativních technik.

 

Parametry Smart půjčky

Smart půjčku může využít každý, kdo potřebuje získat hotovost a v běžném bankovním úvěrovém procesu by na ni nedosáhl. Na již zmíněných affilových stránkách Smartpůjčka.biz se uvádí, že úvěr mohou využít jednak osoby starší 18 let, tak i podnikatelé a pracující. To by nebylo ještě nic tak moc zvláštního. Půjčku mohou čerpat i důchodci nebo ženy na mateřské dovolené, což jsou dvě skupiny osob, kterým banky příliš nepůjčují. Ve výčtu chybí nezaměstnaní, což je pro půjčkových byznys zcela nestandardní skupina osob a každý obezřetný věřitel by se měl lidem bez práce raději vyhnout. Čtěte také: Půjčka bez doložení příjmu jako cesta do pekel

Výhody Smart půjčky jsou takové, že zájemce o tento typ dluhu nemusí dokládat účel a své příjmy. Věřitel nebude nahlížet do registru dlužníků. V tomto bodě je již namístě určitá opatrnost, neboť absence nahlížení do registru dlužníků znamená jedno a to, že úvěr bude nadstandardně úročen a pro koncového spotřebitele bude drahý.

Výše půjčky je od pěti do 70 tisíc korun. Splatnost půjčky je od osmi do třinácti měsíců, přičemž peníze budou po schválení doručeny až do domu dlužníka do dvou pracovních dnů. Na zřejmě oficiálních webových stránkách Smartpůjčka.cz je informace, že při nedostatečně bonitě dlužníka může být i spoludlužník. Tento bod však vyvolává smíšené pocity, neboť je v mírném rozporu s tvrzením, že se nenahlíží do úvěrových registrů. Do nich se zřejmě nahlížet opravdu nebude, avšak bude brán ohled na pravidelný příjem a jeho výši. Netřeba upozorňovat na praktický fakt, že s minimální mzdou potenciální dlužník na nejvyšší možnou výši půjčky nedosáhne. Se spoludlužníkem již možná ano.

Refinancování Smart půjčky

Zajímavé je, že firma nabízí možnost refinancování smart půjčky. Existence refinancování půjčky závisí na řádném splácení dlužníka podle splátkového kalendáře.

Aby toho nebylo málo, tak k vyřízení půjčky je nutno předložit občanský průkaz plus druhý doklad totožnosti. Sem patří cokoliv, co vydávají státní instituce nebo zdravotní pojišťovny (řidičský průkaz, cestovní pas, rodný list či průkaz zdravotní pojišťovny). Tyto doklady musí předložit jak dlužník, tak i případní spoluručitelé.

Majitelé, věřitelé a dlužníci

Smart půjčku provozuje společnost JET Money s. r. o. Podle obchodního rejstříku ji od roku 2010 vlastní Milan Staněk, přičemž současný název nese firma od 14. února 2012. Předtím společnost byla pojmenovaná jako Hladr, s. r. o. (založena již 14. června 2000) a Tremarctos Trading s. r. o. To by nebylo ještě tak výjimečné, neboť firmy v průběhu svého života mění vlastníky, stejně jako se přejmenovávají.

Při pohledu do veřejně přístupných listin vyplývá, že společnost JET Money s. r. o. si na svou obchodní činnost pořídila 3. září 2013 u Záložny Creditas úvěr ve výši 252 milionů korun.

Na základě objemu půjčené sumy je možné předpokládat, že firma zaúvěruje od 5040 do 50 400 lidí.