reklama

Partnerské soužití: Důvěřuj a průběžně prověřuj

redakce dne 11. 12. 2012 - 00:00

Soužití s milovanou osobou nejsou jen radosti. Součástí vztahů je důvěra a prověřování. Zejména po finanční stránce.
 

Ještě předtím, než se spolu s milovanou bytostí sestěhujete do jedné domácnosti, měli byste vědět o jeho finanční situaci. Spořínek si těžko něco začne s příliš štědrou ženou a naopak. Stejná situace platí i co se týče finančních příjmů. Znát partnerovu výplatu na korunu přesně sice hned nemusíte, ale zevrubná představa zaokrouhlená na stokoruny je žádoucí.

Podobně jako přehled všech závazků, kterých se váš protějšek v minulosti dopustil. Zjišťovat pár dnů po svatbě, že žijete s časovanou finanční minou není nic lákavého. Jestliže má váš partner či partnerka podobné finanční kostlivce, je vhodné je co nejrychleji vyřešit. V opačném případě je vhodné zvednout kotvy a nechat milence (milenku) svému osudu.

Jakmile nebudete naladěni na stejnou finanční vlnu, jsou jakékoliv další kroky zbytečné. Případné vdavky neuspěchejte. Není nic horšího, když váš společný účet manželů zeje pravidelně prázdnotou.

Hitparáda finančních neřestí

Sestavili jsme seznam finančních neduhů, které byste měli na vašem drahém či drahé co nejdříve zjistit a případně se je spolu s ním včas řešit.

Půjčky

Úvěry pomáhají řešit rychle a efektivně propad životní úrovně. Mají však také tu nehezkou vlastnost, že se musí splácet. Často s dost vysokou úrokovou sazbou, která je mnohdy zbytečná. Dluh jednoho z partnerů, respektive manželů, je dluhem i toho druhého a v případě rozvodu se dělí rovným dílem.

Čtěte také: Dluhy manželů po roce 2014

Proto je vhodné opravdu důkladně kontrolovat veškeré bankovní účty, které váš partner má. Jestliže během svazku zjistíte, že si váš manžel či manželka založili nějaké konto bokem, případně ho dříve nenahlásili, je zaděláno na pořádnou krizi.

Zálety

Druhou významnou položkou, která může zatížit rodinný rozpočet, jsou milostné avantýry. Jak na odhalení případné nevěry si můžete přečíst v příspěvku, který se odhalováním nežádoucích milenců a milenek velice zevrubně zabýval. Jiným typem záletů je návštěva vykřičených domů a utrácení za lehké ženy. Hodinová návštěva může vašeho manžela vyjít na 1500 korun a více. Sex za peníze udělá pořádný průvan v partnerovo peněžence.

Kávičky a další neřesti

Časté chození do restauračních zařízení, stejně jako do kaváren v případě žen, vám v domácích účtech rovněž udělá pořádný vítr. Nehledě na nežádoucí zvyšující se tělesnou hmotnost.

Zbytečný život na vysoké noze

Nadbytečné utrácení za zbytečně pseudoluxusní věci denní potřeby není rovněž dobrou vizitkou. Zejména pro ty, kteří mají hlouběji do kapsy, avšak chtějí před svým okolím vypadat dobře. Jste-li posedlí přehnanou touhou po nákupu hezkých věcí, zajděte někdy k psychologovi.

Honbu za lepším sociálním statusem paradoxně podnikají především ti, kteří nepatří do vysokopříjmové skupiny.

Tento výčet finančních neřestí není vyčerpávající. Má přimět potenciálního čtenáře k tomu, aby se nestyděl probrat se svým protějškem i takové informace, které se běžně nesdělují. Jedině při vědomí, že svého partnera znáte i po finanční stránce, bude váš vztah harmonický.