reklama

Nejvýhodnější spořící účet 2013

redakce dne 26. 02. 2014 - 00:00

Přinášíme přehled nejlépe úročených spořicích účtů roku 2013, tak jak jsme ho vytvářeli v průběhu loňského roku.
 

Veškeré informace použité v tomto příspěvku byly publikovány v průběhu minulého roku na stránce Nejlépe úročené spořicí účty.

Metropolitní spořitelní družstvo skončilo

Metropolitní spořitelní družstvo skončilo svou činnost na základě odebrání bankovní licence Českou národní bankou. Stalo se tak 18. prosince 2013.

Další informace si můžete přečíst v článku: Metropolitní spořitelní družstvo skončilo, ČNB mu odebralo bankovní licenci

Moravský Peněžní Ústav začal přijímat nové členy

Moravský Peněžní Ústav (MPÚ) začal opět přijímat nové členy. Záložna v únoru letošního roku pozastavila nábor nových členů.

WPB Capital a Metropolitní spořitelní družstvo jsou v nepříjemné situaci

Rekordmani z hlediska nejlépe úročených spořicích účtů mají problémy. WPB Capital na základě rozhodnutí od České národní banky přestala dočasně přijímat nové členy, veškeré vkladů a přívkladů na již stávající účty. Družstvo bere toto nařízení jako dočasné. Podobně je na tom i Metropolitní spořitelní družstvo, které má svém úvěrovém portfoliu dva úvěry, které vykazují znaky podvodu. V tomto případě je pozastavena činnost na popud Vrchního státního zastupitelství v Praze. Kampelička tak nemůže disponovat s vklady.

Více si můžete přečíst v příspěvku: Kampeličky MSD a WPB Capital pod drobnohledem

Jestliže ve výčtu zohledníme nabídku družstevních záložen, které mají aktuálně potíže, vypadala by tabulka následovně:

Banka/Záložna Název účtu (konta) Roční úroková sazba Poznámka
WPB Capital WPB Spořicí účet bez výpovědní lhůty 2,20 % Denní úročení, připisování úroků provádí banka denně.
Metropolitní spořitelní družstvo Spořicí účet 2,10 % Založení účtu pouze na pobočce, v ČR aktuálně sedm poboček
Moravský Peněžní Ústav Spořicí účet 1,90 % Záložna připisuje denní úrok.
Equa bank Spořicí účet 1,80 %  
Air Bank Spořicí účet 1,60 %  

Nejlépe úročené spořící konto 2013

Začátek nového roku je vždy plný očekávání. I během roku 2013 budeme pečlivě sledovat všecny spořicí účty, které si můžete sjednat v tuzemských bankách a družstevních záložnách.

Červen na trhu spořicích účtů

Equa bank sníží od 15. června 2013 úrokovou sazbu z nynějších 1,8 % na 1,6 %. Jde o reakci Air bank, která snížila úrokovou sazbu k 6. 6. 2013.

Květnové novinky 2013

Air bank oznámila, že bude snižovat úrokovou sazbu u spořiho účtu. Z aktuální sazby 1,8 % p. a. se od 6. června 2013 sníží úrok na 1,6 % p. a. (vloženo 30. 5. 2013)

Dosavadní šampion na trhu spořicích účtů - Metropolitní spořitelní družstvo - snížila na svém spořicím kontu úrokovou sazbu z bezkonkurenčních 2,8 % p. a. na 2,1 procenta. Nová úroková míra začne platit od 2. května 2013.

Nejlépe úročený spořicí účet tak v současné době nabízí WPB Capital, které na první příčku stačí 2,2 procenta.

Snižování úrokových sazeb se nevyhnulo ani ING Bank, která již koncem dubna oznámila změnu úročení na ING Kontu, která nově činí 1,2 procenta.

Dubnové novinky 2013

ING Bank snižuje úrokovou sazbu u svého stěžejního produktu ING Konto. Od 23. dubna 2013 tak dojde k poklesu úrokové sazby z 1,5 % p. a. na 1,2 procenta.

Po delší době vypadla z pětky nejlépe úročených účtů Zuno bank, ta měla v poslední době úrokovou sazbu 1,70 procenta. Na třetí místo v našem přehledu obsadila družstevní záložna WPB Capital, která nabzí úrokovou sazbu 2,20 procenta.

Air bank začíná jako první banka v České republice úročit běžný účet shodně jako spořicí účet. Úroková sazba bude činit 1,8 procenta. Pro oba účty bude platit Top 3 garance. Úroková sazba na bankovním kontu bude na vklady do výše 100 000 Kč. Podmínou bude pět výběrů platební kartou bez jakéhokoliv omezení. Počátek úročení sazbou 1,8 procenta bude od 1. dubna 2013. První čtyři měsíce nebude Air bank vyžadovat po svých klientech podmínku pěti plateb platební kartou. Tuto podmínku začne vyžadovat až od letošního srpna.

Březnové novinky 2013

Air bank snížila úrokovou sazbu na spořicím účtu. Z úrokové sazby 2,1 procenta spadl úrok na 1,8 procenta.

Únorové novinky 2013

Zuno bank během února 2013 snížila úrokovou sazbu spořicího účtu z 1,8 procenta na 1,7 procenta.

Equa bank snížila od 1. 2. 2013 na svém spořicím účtu úrokovou sazbu z 2,3 procenta na 2,1 procenta.

Lednové novinky 2013

Air bank na svých webových stránkách zveřejnila sníženmí úrokové szaby na 2,1 procena. Změna začne platit od 19. ledna 2013.

ING Bank spustila akci zaměřenou pro nové klienty, kteří si sjednají ING Konto v období od 1. 1. do 31. 3. 2013. Získat mohou dočasnou úrokovou sazbu ve výši 2,5 procenta na dobu pěti měsíců.

Equa bank omezuje zhodnocení na spořicím účtu EXTRA. Od Nového roku 2013 platí maximální možný výnos 1,5 procenta, který se skládá ze dvou částí (úroková sazba 1 % p. a. a úrokový bonus 0,5 % p. a.). V minulém roce byly peníze na spořicím účtu EXTRA zhodnocovány 2,6 procenta.