reklama

Máte finančního poradce?

redakce dne 14. 01. 2013 - 00:00

Finanční poradenství je progresivní obor, který má podle některých odhadů před sebou zlaté časy.
 

Je vhodné se seriózně zamyslet, jestli využívat služeb finančního poradce. Proti jeho využívání hraje zejména špatná reputace celého oboru, který nebyl začátkem 90. let minulého století zrovna pověstný kvalitou a na zájmy klienta. Situace se však v posledních několika letech notně zlepšila, byť není úplně ideální. Špatní poradci jsou na ústupu a vysloveně dobří poradci zvolna přibývají.

Bydlení a stáří jsou úkoly pro poradce

Existuje několik situací, kdy je vhodné využít finančního poradce. Jednou z nich je například řešení financování bydlení. Zorientovat se v široké nabídce hypoték, úvěrů ze stavebního spoření a v neposlední řadě i životního a neživotního pojištění, je pro průměrně zdatného člověka nadlidský úkol. K tomu připočtěte zajištění na stáří a z jedné situace máte najednou několik záležitostí, ve které role odborníka na finance bude nepostradatelná.

Uveďme si jeden příklad, kdy služeb finančního poradce oceníte více, než kdykoliv jindy. Jde o řešení úvěrování bydlení, které je i pro dobře informovaného klienta těžkým oříškem.

Pomocník jménem finanční poradce

Vyřešit uspokojivě a pokud možno co nejlépe vlastní bytovou situaci bývá v nejednom případě záležitostí pro pomocníka. Finančního poradce si tak lze představit jako erudovaného odborníka, který odliší vše podstatné od toho méně důležitého.

Výběru finančního poradce by mělo předcházet alespoň zevrubné dotazování u vašich přátel, kolegů a známých. Sednout na lep amatérovi nebo nepoctivému poradci by se vám mohlo v konečném důsledku zbytečně prodražit. Stále jde o vaše peníze.

Hypoteční kolečko tak nemusíte podstupovat sami. Vyberte si z pestré nabídky finančních poradců a řešte s ním vaše finanční otázky. Nemusí jít nutně o bydlení. V lidském životě je plno stavů, které vám právě odborník na peníze může vyřešit anebo alespoň přispět k jejich zdárnému přiblížení ke správnému cíli.

Dokud budou peníze, budou i finanční poradci.

Nezbytné finanční poradenství

Finanční poradenství neslouží jen pro řešení bydlení, ale i pro tvorbu dostatečně veliké finanční rezervy na stáří. Právě důchodová reforma má potenciál vyvolat zvýšenou potřebu lidí po konzultacích s experty na osobní a rodinné finance.