reklama

Když se řekne: Partners. Finanční poradenství jinak

redakce dne 14. 04. 2011 - 00:00

Finančně-poradenská společnost Partners for Life Planning, jak zní její plný název, je na tuzemském trhu finančního poradenstvím teprve čtyři roky. Od svého nástupu v roce 2007 urazila velký kus cesty a stala se jednou z největších firem ve svém oboru u nás. Dílem jde o firmu s dobrou propagací, dílem o podnik, který vlastní známé tváře.

Vsadit v byznysu na známé tváře se nemusí vždy vyplatit. Zvláště pokud jde o lidi, kteří jsou známi jen v určité komunitě. Tomáš Prouza nebo Pavel Kohout nejsou žádnými celebritami, které se v médiích příliš často vyskytují. Avšak během své pracovní kariéry si udělali slušnou reputaci, kterou nelze opomenout. Právě tito dva muži, ještě ve spojení s Kateřinou Palkovou a Janem Majerem před několika lety spustili dosud nevídaný projekt. Na základě svých kontaktů a zkušeností, a za podpory úvěrů pojišťovny AXA, rozjeli společnost, která se po několika letech stala synonymem pro kvalitní finanční poradenství.

Základní údaje o Partners

Základní údaje o společnosti Partners for Life Planning jsou následující. Firma byla založena v roce 2007. Finančních poradců měla společnost ke konci roku 2010 celkem 2400. Ke stejnému datu měla firma 190 tisíc klientů, 58 obchodních partnerů a nabízela 432 finančních produktů. Aby vše klapalo co nejlépe, o vše se staralo 76 zaměstnanců centrály. Provizní obrat za loňský rok společnost odhaduje na jednu miliardu a 50 milionů korun.

Finanční poradenství jinak

Finančně-poradenská společnost Partners od samého začátku těžila z přestupu dvou zemských ředitelství z OVB Allfinanz. Několik stovek finančních poradců OVB tak dalo základ společnosti, která používá slogan Finanční poradenství jinak. V médiích se nově vzniklá společnost angažovala více než dost. Byly doslova všude. Zatímco ostatní finančně-poradenské společnosti podnikaly v relativně mediální tichosti, společnost Partners se široce rozkročila a dávala o sobě dost vědět.

Hlavním tahákem byl právě jejich slogan Finanční poradenství jinak. Ve společnosti byly nastaveny určité etické kodexy, jak se chovat ke klientovi. Poradce, který se choval více jako obchodník, se mohl dočkat pohovoru u Tomáše Prouzy, který se věnoval kvalitě poradenství.

V různých spotřebitelských testech dopadají vesměs „Partneři“ kladně, občas jsou na druhém, jindy na prvním místě. Zatím nebyla společnost vystavena negativním kampaním, jakým například čelila OVB Allfinanz nebo AWD ČR. Z posledně jmenované firmy v současné době odchází část poradenské struktury do nově vzniklé Maxis Group. V odborných kruzích zaznívají první názory, že jde o Partners II. Více o tématu: AWD a OVB: Těžkosti třípísmenkových finančně-poradenských společností

Publikační zdatnost majitelů

O tom, že jsou zakladatelé a snad i akcionáři Partners (akcie jsou v obchodním rejstříku na doručitele), zmíněných pánů Tomáše Prouzy a Pavla Kohouta, mediálně zdatní, jistě neuniklo pozornějšímu čtenáři novin. Představte si, že k vám domů přijde finanční poradce a řekne, že majitelé firmy často publikují v seriózních novinách. Okamžitě si o této společnosti uděláte lepší představu, než o té, kde jsou majitelé vesměs anonymní.

Kromě toho získala Partners dobrou reklamu v médiích. Vytvořila paradokumentární reality show Krotitelé dluhů, kde reální finanční poradci Partners řeší svízele svých „klientů“. V pořadu jde o lidi, kteří jsou v tíživé životní situaci, do které je přivedli jejich dluhy, které si předtím nezodpovědně pořídili.

Pronikání do bankovnictví

Partners jako první společnost v Česku rozjela koncept kvazi bankovního poradenství, které nazvala Partners bankovní služby. V praxi jde o to, že klient přijde na pobočku, která je podobná bankovní. Zde může se svým poradcem v klidu řešit své finanční záležitosti. Nemusí tak nutně docházet ke schůzkám v kavárnách nebo v bytech klientů.

Novinkou je pronikání i do bankovních struktur. Ve spolupráci s UniCredit Bank byl vytvořen osobní účet Partners zkombinovaný se spořicím účtem, jenž je pásmově úročen. Kromě toho nabízí Partners bankovní služby hypotéku nebo debetní a kreditní karty.

Pobočky alias finanční centra můžete nalézt v Praze, Ostravě, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Novém Městě nad Metují, Vysokém Mýtě, Lanškrouně a Pelhřimově.

Sečteno a podtrženo se Partners angažují jak v tradičním finančním poradenství, tak se pouštějí i do prodeje ryze bankovních produktů, které ve spolupráci s UniCredit Bank vyvíjejí. Podobně jako životní pojištění s pojišťovnou AXA, které mají ve své nabídce jako jediná finančně-poradenská společnost v Česku.

Přečtěte si články o finančním poradenství

Přijmeme finančního poradce. Zn.: plat 60 tisíc korun
Finančním poradcem snadno a rychle
Broker Trust: Alternativa pro finanční poradce
Nezávislý finanční poradce: Jak ho vybrat a co nabízí
Profese budoucnosti: Poradce pro vkladové produkty