reklama

Jak získat peníze?

redakce dne 27. 08. 2015 - 00:00

Připravili jsme sedm způsobů, kterak získat peníze. Seřadili jsme je od těch seriózních, až po nelegální, za které vám hrozí vězení.
 

Existuje nepřeberně možností, jak získat peníze. Stačí si jen vybrat. Finanční rezerva nebo jiný typ úspor nemusí být vždy řešení. Především tehdy, když nemáte žádné další peníze navíc. Dali jsme dohromady sedm možností, kterak se dostat k penězům. Seřadili jsme je podle tří kritérií – legální, diskutabilní a nelegální. První dva způsoby vydělávání financí řadíme do legálních aktivit. Detailnější úvod do této srozumitelné oblasti snad ani není potřeba.

Práce nebo podnikání

Standardním postupem pro získání peněz je práce. Jedno zda pracujete jako zaměstnanec, osoba samostatně výdělečně činná anebo podnikatel. Nezáleží ani na tom, jestli nabízíte určité služby, kterým se doma mamince těžko pochlubíte. Máte-li pocit, že byste za vaši práci měli dostat přidáno, vyražte za šéfem. Pakliže to možné není, můžete zauvažovat o brigádě, změně pracovního místa anebo směru, kterým se ubíráte v podnikání. Odpovídající výsledky pak možná přijdou. Čtěte také: Jak se co nejlépe připravit na budoucnost

Prodej anebo pronájem majetku

Máte kdesi ve sklepě zašantrocený sváteční servis po babičce? Anebo jste zdědili sbírku známek po bezdětném strýčkovi či kus pole po tetičce? V případě tíživé finanční situace lze tento majetek prodat. Pakliže jste tak již neučinili dříve. Totéž se týká i nepoužívaného nábytku, vybavení bytu anebo třeba druhého auta, se kterým jezdíte jednou za uherský rok. Tady všude je ukryt potenciál pro prodej majetku, který by vás neměl přespříliš bolet.

Podobně jste na tom, když máte majetek, který lze pronajímat. Mezi vhodné příklady patří byt, garáž, auto anebo třeba polnosti. Přičemž ne každý má k dispozici investiční byt, ze kterého mu plynou peníze.

Diskutabilní způsoby získání peněz

Svatba a půjčky jsou sázka na nejistotu. Do předchozí věty jsme zapracovali tři diskutabilní způsoby, kterak se buďto finančně zajistit anebo na nějaký čas překlenout nepříznivou životní situaci. Půjčky jsou ještě relativně elegantním způsobem, jak těžkosti řešit, avšak nejde o doporučení, jakým směrem se vydat. Loterie je čekání na lepší časy, které rovněž nemusejí přijít.

Financovat životní náklady je mnohdy vyčerpávající záležitost. Zvláště tehdy, kdy příjmy nestačí pokrýt veškeré výdaje.

Výhodný sňatek

Výhodný sňatek řadíme na třetí místo, neboť si myslíme, že nejméně pro jednu stranu může znamenat sociální výtah nahoru. Přesto tento „zromantizovaný“ způsob zajištění si důstojného života neznamená všespásné řešení. Nemusí jít přitom o všeobecně rozšířený způsob, kdy si mladá žena vezme bohatého starce. Rovnice se vztahuje i na mladé muže, kteří dopřávají potěšení stárnoucím dámám. Benefity jsou pro obě strany srozumitelné a netřeba je více rozepisovat.

Půjčky

Půjčka je dobrý sluha, ale zlý pán. Známé srovnání s ohněm platí i v případě úvěrů dvojnásob dobře. Půjčky vám mohou překonat tíživé období, avšak na jeho konci je jejich splacení. Nemáte-li potenciál na úhradu peněz, o půjčce raději neuvažujte. Dočasně za vás vyřeší komplikace, skutečné problémy však pouze odsune do budoucnosti. Mimo jiné je nutné rovněž splácet úroky, pakliže na ně nemáte už teď, půjčku co nejdříve vyžeňte z hlavy. Čtěte také: Krátkodobá půjčka neřeší špatnou finanční situaci dlouhodobě

Sázky a loterie

Loterie jako je Sazka nebo eurojackpot dělá z lidí boháče. Bohužel jde pouze o pár osob ročně. Ani poctivé škrtání a podávání sportky není způsob, kterak si obstarat peníze. Alespoň ne v dohledném čase.

Nelegální peníze

Následující možnosti získání peněz nevěští nic dobrého. Gambling či-li hraní automatů vás z potíží rovněž nevytáhne. O krádežích nemluvě.

Gambling

Hraním automatů ještě nikdo nikdy nezbohatl. A pokud ano, šlo o náhodu. Drtivá většina hráčů končí ještě v horší životní situaci, než když začalo hrát. Kromě dluhů, kterým se vystavujete, vám hrozí i rozpadnutí vaší rodiny a váš pád na samé dno. Čtěte také: Online kasino aneb Hazard doma v „obýváku“

Krádeže

Poslední možností získání dostatku peněz pro zajištění životních potřeb jsou krádeže. Na jedné straně jde o určitý způsob, jak se dostat z tíživé situace, na straně druhé vás při odhalení a usvědčení čeká podmínka, anebo rovnou pobyt za mřížemi.