reklama

Zkušenosti čtenářek: Jak prověřit amanta?

redakce dne 06. 06. 2014 - 00:00

Nejzajímavější příběhy píše sám život. O tom se přesvědčily i naše čtenářky, když si vyhlédly potenciální životní partnery.
 

Když jsme psali příspěvek Jak nenápadně prolustrovat nápadníka netušili jsme, že strhneme lavinu e-mailů, ve kterých se s námi podělíte o zážitky při ověřování finančních finanční situace vašich partnerů. Rozhodli jsme se publikovat první várku těch nejzajímavějších a netřeba se tomu slovu bránit i naprosto bizarních zážitků. V nejedom případě se mladé dámě otevřely oči a slevila ze svých požadavků, i když těžko soudit. Z přísných požadavků se těžko slevuje. Čtěte také: Partnerské soužití: Důvěřuj a průběžně prověřuj

Kdo zaplatí svatbu?

První místo v pomyslném žebříku má amant, který svou nastávající natolik obelhával, že si toho jeho drahá všimla až těsně před svatbou. A to naprosto náhodně. Ženichovi rodiče se zdráhali zaplatit část ceny za svatbu a budoucí tchyně se více než o svou nastávající snachu zajímala o její věno. Bohužel jsem nedostali svolení publikovat tento životní příběh detailněji. Avšak pro přiblížení situace plné postačuje.

Auto kamaráda, byt sestry

Ne každý mladý muž disponuje vlastním, byť ojetým automobilem a případně nemovitostí, na kterou má alespoň hypotéku, kterou poctivě splácí a není v prodlení se splátkami. Mladá žena Dara si velice zakládala na tom, že je svědomitá a nezávislá. Z domu odešla po maturitě, když se dostala na Vysokou školu ekonomickou v Praze. Nyní již přes deset let bydlí mimo rodné hnízdo. Nejdříve na koleji, později ve sdíleném bytě a v posledních třech letech se každý den vrací do svého, na hypotéku pořízeného, singloveského bytu o dispozici 2+kk. Kromě toho má bohatý šatník a služební auto, jenž smí využívat i k soukromým účelům.

Dvakrát ročně jezdí na dovolenou a nesčetněkrát na prodložené víkendy. Jen dosud neměla po svém boku toho pravého. Vesměs šlo v jejích očích o „ťunti“ bez auta a žijících v podnájmu, případně ještě u rodičů v dětském pokojíčku.

Výše uvedené vzalo rychle za své, když poznala Pavla. Měl auto, vlastní byt a dobrou práci. Alespoň si to myslela. Jaké však bylo její procitnutí, když zjistila, že automobil je ve skutečnosti jeho kamaráda. Ten mu ho zapůjčil za režijní náklady, neboť používá služební vůz. Čtěte také: Peníze jsou základem každého vztahu

Netřeba si představovat, jaký élent musela Dara vyvolat, když zjistila, že byt ve kterém její milý bydlí ve skutečností patří jeho sestře. Ta spolu s manželem a dětmi vycestovala pracovně do zahraničí. Byt na dobré adrese tak svému bratrovi pronajímala, jak jinak, než za režie. To by Dara ještě překousla.

Ušetřené peníze se někde musí objevit, že? Pomyslela si tato ztepilá hnědovláska. Jaké bylo její překvapení, když zjistila, že jeji milý žije od výplaty k výplatě a nemá daleko k osobnímu bankrotu, neboť splácel celou řadu půjček. Ten tam byl pocit z dobré partie, která má nadstandardně zařízený byt a dobré vychování. K němu patřily dovolenky v exotických destinacích a večeře v restauracích pro horních deset tisíc.

Snad největším ponaučením pro mladou ženu bylo, že ji Pavel o své finanční a majetkové situaci lhal. To Daru mrzí ze všeho nejvíce. Do dalšího života si odnáší ponaučení, že ne každý afulentní mladý muž musí nutně vlastnit vůz a splácet úvěr na bydlení. Pro spokojený život stačí málo... A zároveň hodně.

Prověření téměř nemožné

Na uvedených příkladech je důležitá jedna věc. Prakticky nejde prověřit partnera jeho přístup k bohatství. Pakliže si žena vyhlédne muže, který je od narození sedmilhář, těžko ho prokoukne. Proto se nelze divit, když jsou vztahuchtivé dámy tahány za nos. Čtěte také: Single ženy jsou ohroženým druhem