reklama

Otevřené podílové fondy

redakce dne 12. 10. 2010 - 18:20

Investování do otevřených podílových fondů je nejsnazší a nejlevnější cesta, jak si vytvořit s využitím kapitálového trhu finanční rezervy na dobu, kdy se rozhodnete odejít do důchodu. Připravili jsme pro vás výběr článků, které se věnují investováním do otevřených podílových fondů.

Jak vybrat otevřený podílový fond?

Investovat do otevřených podílových fondů může být pro jedny dobrá zábava, pro jiné možnost jak zhodnotit peníze. Poradíme vám, jak si vybrat vhodný otevřený podílový fond.

Co nabízí drobným investorům investiční společnost ČP Invest?

ČP Invest je známou a velkou investiční společností, která spadá pod Českou pojišťovnu. Ta má v tuzemsku pozici jedničky v pojišťovnictví.

Jak (ne)vybírat podílové fondy

Vybrat správně otevřené podílové fondy je někdy docela fuška. Ještě předtím, než si sjednáte smlouvu o investování, měli byste pečlivě zvážit několik detailů, které mohou změnit váš budoucí výnos.

Kam se dá investovat jeden tisíc korun měsíčně?

Počáteční otázka budoucího investora zní: Mám tisícovku měsíčně a nevím, kam ji investovat. Odpovědí je hned několik. Ne však všechny tipy mohou být správné.

Otevřené podílové fondy: KB Akciový

Další velkou bankou, která nabízí akciové podílové fondy je Komerční banka. Ta nabízí investování do tohoto fondu všem svým klientům, alespoň podle prospektu fondu KB Akciový.

Malá škola podílových fondů: Investice do Sporotrendu České spořitelny

Akciový podílový fond Sporotrend, který nabízí Investiční společnost České spořitelny, dosáhl v minulém roce výnosu 156,35 procenta. Zaměření tohoto fondu vám přinášíme v následujícím článku.

Malá škola podílových fondů: Pioneer akciový fond

Další investiční příležitostí pro investice do otevřených podílových fondů je dynamicky zaměření Pioneer akciový fond. Oproti podobně zaměřeným fondům z produkce ČSOB nebo ING, má akciový fond z dílny společnosti Pioneer několik zvláštností. Ty se týkají zejména prodeje nebo nákupu podílových listů.

Malá škola podílových fondů: ING International Český akciový fond

Jestliže patříte mezi začínající investory do otevřených podílových fondů, neměl by vám ujít tento článek o podílovém fondu ING International Český akciový fond.

Kolik zaplatíte na poplatcích při investicích do otevřených podílových fondů v rámci skupiny Komerční banky?

Investování do otevřených podílových fondů, které nabízí Komerční banka, s sebou nese i poplatky, které musíte uhradit spolu s investovanou peněžní částkou.

Malá škola podílových fondů: ČSOB Akciový mix

Otevřený podílový fond ČSOB Akciový mix je klasickým akciovým fondem, který je spravován velkou korporací. V tomto případě bankovní skupinou ČSOB, která je dcerou belgické matky KBC.

Výše poplatků při investování do podílových fondů

Podílové fondy patří mezi střední zlatou cestu pro drobné investory. Kromě zvažování, jaké si namíchat investiční portfolio může pro řadu investorů nést zajímavou informaci i výše poplatků za vedení podílových fondů. Přinášíme přehled poplatků u několika českých investičních společností.

Aktuální nabídka fondů životního cyklu

Snem každého investora je mít ideálního investici, která mu nezabere příliš času s její správou. Investice bude mít zajímavý výnos a navíc bude myslet na zadní kolečka v podobě postupného uzamykání výnosu.

Jak vybrat nejvýhodnější fond peněžního trhu

Fondy peněžního trhu používá řada investorů namísto spořicích účtů. Tento typ fondů se hodí pro uložení tzv. krátkých peněz, dosahují výnosu mezi 2 až 4 procenty a po splnění šestiměsíčního daňového testu neplatí investor při jejich prodeji 15procentní daň z příjmu.

Pět rad pro zájemce o investování do podílových fondů

Investování do otevřených podílových fondů je relativně snadné. Stačí si vybrat fond, zadat trvalý příkaz ve své bance a nechávat posílat peníze. Avšak i zdánlivě jednoduché věci se mohou u nezkušeného investora projevit jako nepřekonatelné.

Jaké podílové fondy jsou vhodné pro pravidelné a dlouhodobé investice

Pro investování do podílových fondů je nutné disponovat několika faktory. Prvním z nich jsou peníze, které by neměli investorovi chybět, druhým faktorem je pravidelnost a dlouhodobost investic a třetím faktorem je vědět, kam investovat.