reklama

Dva tipy na nelegální pracovní aktivity

redakce dne 21. 03. 2017 - 23:00

Profesionál v přesunu majetku a poskytovatel potěšení. Dvě náročné profese nejsou ve společnosti žádoucí, přesto hrají svou roli odnepaměti.
 

Zloději a vrazi – to jsou dvě možná povolání, která nikomu nedoporučujeme, přesto stojí za bližší pohled z hlediska činností, které se za nimi skrývají. Úspěšný moderní lupič využívá ke své činnosti nepřeberně postupů a kombinuje celou škálu dovedností, které z něho dělají odborníka na informační technologie a sociální inženýrství, schopného řemeslníka a zároveň obchodníka.

Čtěte také: Práce nebo peníze

Profesionál v přesunu majetku

Zloděj, lupič, bandita, chmaták, zabiják, vrah. Plno synonymum pro stále stejné činnosti. O trefné vyjádření se postarala postava zloděje George Harknesse ve filmu Sebevražedný oddíl: Jsem profesionál v přesunu majektu. A nejen to. Zloděj nebo vrah, přičemž nesejde, jestli jeden zabíjí lidi za úplatu anebo ho jejich životy nechávají chladnými a pouze jim krade věci, musí být mimořádně kreativní. Jejich profesní dovednosti by se dali dále popsat jako až chorobné plánování do nejmenšího detailu, odolávání stresu a zároveň mimořádně flexibilní schopnost improvizace. Pokazit se může během zlomku vteřiny úplně vše. Za cestou do vězení na velmi dlouhou dobu se mnohdy skrývá jedno nerozvážné rozhodnutí.

Heslo zlodějů by mohlo znít úplně jednoduše. Třeba jako Vytipuj, naplánuj, prozkoumej, udělej, prodej a zmiz! A pak to celé zopakuj.

Být zlodějem dnes znamená zvládnout tradiční činnosti jako je vyháčkování dveří, nezanechání stop, umět rozlišit a zároveň sebrat to nejhodnotnější a zároveň nejvíce likvidní. Nesmíme opomenout ani znalost sociálního inženýrství jako je vytipování obětí prostřednictvím sociálních sítí. Aby mohl přesun majetku proběhnout co nejlépe, je nutné zjistit co nejpodrobněji způsob života potenciálně okradené (zavražděné) oběti včetně jejích nejbližších členů s nimiž žije ve společné domácnosti.

Čtěte také: Jak vypadá dobré pracovní místo?

Úspěšnost zloděje tkví především v unikání pozornosti policie.

Současně musí mít oba pracovní charaktery dostatečně pevnou vůli. Se svými nelegálními aktivitami se nemohou chlubit před kamarády u piva. Mnohdy musejí skrývat svou pravou tvář i před těmi nejbližšími. Maminka může tušit, že jejich potomek asi nechodí do kanceláře, ale neměla by vědět, kdo vykradl jejího nechutně bohatého souseda.

Čtěte také: Nejasná linie mezi prací a příjmy

Potěšení za úplatu

Druhou neméně zajímavou činností, byť ne už tak sexy, je poskytování potěšení za úplatu. Je-li přitom profesionální přemisťování majetku s nejvyšší pravděpodobností dominantní záležitostí mužů, u prodejného sexu pak vedou na celé čáře ženy.

Na téma sex za peníze jsme napsali plno článků, které si můžete pročíst. Pro přiblížení celé problematiky doporučujeme referenční text: Sára rozjíždí byznys