reklama

Stavební spoření aneb Co nabízí Liška z Českomoravské stavební spořitelny?

redakce dne 06. 05. 2011 - 13:20

Stavební spoření je v tuzemsku hojně rozšířeným finančním produktem. Českomoravská stavební spořitelna ve svých reklamních materiálech používá lišku coby svůj hlavní logotyp. ČMSS nabízí klientům sjednání nejen stavebního spoření, ale i dalších finančních produktů.

Pro koho je stavební spoření určeno?

Stavební spoření si může sjednat každý a to bez ohledu na věk. Pro mladší zájemce 18 let sjednají tento typ spoření rodiče nebo zákonní zástupci. Výhodou stavebního spoření je, že si kromě spoření připravujete možnost financování budoucí bytové potřeby. Můžete k tomu využít hned dvou různých úvěrů – úvěru ze stavebního spoření a překlenovacího úvěru.

Českomoravská stavební spořitelna familiérně též označována jako „Liška“ nabízí několik variant stavebního spoření. Čtěte více: Předvánoční nabídka stavebních spořitelen

Výhody stavebního spoření od Lišky

Stavební spoření od Lišky potažmo Českomoravské stavební spořitelny nabízí nejvyšší možnou úrokovou sazbu až 5,04 procenta ročně. Pokud si stavební spoření sjedná čtyřčlenná rodina, může státní podpora činit až 8 tisíc korun ročně.

Vklady uložené ve stavební spořitelně jsou ze zákona pojištěny do výše 100 tisíc eur a jejich ekvivalentu v českých korunách.

Spoření je podmíněno nejméně šestiletým spořicím cyklem. Spořit s Liškou však můžete jak dlouho budete chtít.

Stavební spoření od Lišky nabízí tyto výhody

Českomoravská stavební spořitelna nabízí Kartu klienta, na kterou můžete čerpat slevy ve více než tisíci obchodech a firmách. Dvakrát ročně vydává ČMSS barevný 52stránkový magazín Liška, který je zaměřen na oblast bydlení a jejího financování (novinky v úvěrech a ve spoření, finančním poradenství, rozhovory s architekty, případové studie jednotlivých místností a prostor v bytě apod.).

Financování bydlení

Peněžní prostředky uspořené v rámci stavebního spoření můžete použít k pořízení vlastního bydlení, rekonstrukci nebo modernizaci. Peníze však můžete zatím využít i na nestavební účely, třeba pro vytvoření budoucího investičního portfolia, nákupu dividendových akcií nebo pořízení finančních zdrojů pro financování studia dětí.

Informace o stavebním spoření

Další informace o stavebním spoření získáte v dalších článcích, které jsme pro vás připravili.

Proč je dobré míti stavební spoření?
Co letos čeká stavební spořitelny a stavební spoření obecně?
Stavební spoření vzor Ústavní soud 2011
Stavební spoření využívají lidé ke spoření, nikoliv k získání úvěru
Vývoj stavebního spoření v roce 2010