reklama

Jaký je bonusový program iBod České spořitelny?

redakce dne 06. 11. 2013 - 00:00

Česká spořitelna si brousí zuby na největší věrnostní program v Česku. Bonusový program iBod cílí až na čtyři miliony obyvatel.
 

První říjnový den letošního roku zahájila Česká spořitelna mohutnou propagační kampaň na podporu svého věrnostního programu nazvaného jako iBod. V současné době má tato banka tři programy – Bonus program, program Partner a iBod. Čtěte také: Je Česká spořitelna stále bankou pro masy?

V průběhu října 2013 rozeslala Česká spořitelna jeden milion plastových karet a na tři miliony papírových, ty si mohou budoucí klienti vyměnit za plastové. Zároveň začala iBod propagovat v médiích a v rámci svých poboček, internetového bankovnictví a ve výpisech zasílaným klientům.

Bonus program a iBod

Aktuálně můžete v České spořitelně využít dvou věrnostních programů a to Bonus programu a již zmíněného iBodu. Není možné přesouvat dosažené body v rámci těchto dvou motivačních programů. Jakmile si aktivujete iBod, automaticky tím zrušíte sbírání bodů v Bonus programu. O body však nepřijdete, připíšou se do iBodu v poměru 3:1, což znamená, že jeden iBod se rovná třem bodům z Bonus programu. Výměnu bodů můžete odmítnout a nechat si body v původním programu tak dlouho, dokud je všechny nevyčerpáte.

Čerpání odměn

Aktuálně je pro členy bonusového programu iBod připraveno přes 500 odměn, které si mohou objednat prostřednictvím e-shopu a zaplatit za ně svými nasbíranými body.

Jak získat iBody

Získat iBod je snadné. Stačí mít u České spořitelny založený osobní účet a provádět na něm běžné transakce. Za každou příchozí nebo odchozí platbu získáte bod. Další bod získáte za každých 200 korun řádně uhrazené splátky úvěru, nebo za každých 200 korun zaplacených platební kartou, včetně platby pomocí Platba 24) a rovněž získáváte iBod za každé dvě stovky poslané na spoření, investice, penzijní zabezpečení či pojištění.

Banka vám navíc připíše bod za součet půjčených a uložených peněz, které máte u České spořitelny. Jako měrná jednotka v tomto případě slouží 20 tisíc korun z bilanční sumy. Máte-li tak například u banky spotřebitelský úvěr ve výši 50 tisíc a stejnou částku na spořicím účtu, získáváte tak pět iBodů. Do bodování se nepočítají poplatky za vedení účtu, stejně tak nedostanete iBody ani za čerpání kontokorentu nebo využívání kreditní karty.

iBody vám banka připíše za celý kalendářní měsíc a to k desátému dni následujícího měsíce.

Sbírání bodů u partnerů programu

Za nakupování u partnerů programu získáváte ibody v závislosti na útratách. Za každých utracených 25 korun se vám připíše minimálně jeden iBod. Stačí předložit iBod kartu a ibody se vám přičtou na ibodové ikonto.

Do sběru bodů můžete zapojit celou rodinu, alespoň to Česká spořitelna uvádí webových stránkách. Pro požitek z nákupu a dobrého pocitu ze získaných ibodů slouží přes tisíc míst, které jsou zařazeny do tohoto programu. Namátkově lze zmínit třeba ADK, cestovní kancelář Alexandria, Allegria, hračkářství Bambule, Fann parfumerie, Fokus optik, Datart, Husky, Neoluxor, Sportisimo nebo Ticketstream.

Registrace a aktivace

Do programu iBod se zapojíte registrací učiněnou na každé pobočce České spořitelny. Můžete využít i webových stránek nebo infolinky na čísle 800 606 800. Registraci potvrdí banka posláním iBod karty s klíčenkou. Poté stačí vše aktivovat. Aktivační kód naleznete na svém výpisu z běžného účtu, v internetovém bankovnictví nebo v bankomatech. Samozřejmě vám ho sdělí i na pobočkách banky.

Vzhledem k počtu klientů České spořitelny se dá předpokládat, že věrnostní bonusový systém iBod získá během krátké doby stovky tisíc členů, kteří budou zvesela utrácet své peníze u partnerů tohoto programu.