reklama

Air Bank nabízí druhý nejlépe úročený spořicí účet na trhu

redakce dne 23. 11. 2011 - 13:59

Nově spuštěná banka s názvem Air Bank pocházející z finanční skupiny PPF, nabízí druhý nejlépe úročený spořicí účet. Jedničkou je i nadále spořicí účet Metropolitního spořitelního družstva.

Air Bank nabízí spořicí účet s úrokovou sazbou 2,5 procenta p. a. To je mezi tuzemskými bankami nejvyšší zhodnocení v současné době. Nejlépe úročeným spořicím účtem na trhu a současně i mezi družstevními záložnami jasně vede Metropolitní spořitelní družstvo s úrokem 2,8 procenta. Čtěte také: Srovnání pěti nejvýhodnějších spořicích účtů v roce 2011

Pomyslná třetí příčka patří spořicímu účtu od Equa banky s ročním zhodnocením 2,3 procenta. Čtvrté a páté místo patří s dvou procentním zhodnocením patří AXA Bank a Zuno bank. Nutno dodat, že Zuno dokáže vygenerovat stejnou úrokovou sazbu jakou má Equa, avšak za splnění podmínky, že na spořicím účtu nebudete mít vyšší zůstatek než je 127 500 korun. AXA Bank nabízí zvýšení dvouprocentní sazby o bonus 0,3 procentního bodu při splnění podmínky ohledně průměrného zůstatku k závěru roku.

Air Bank zahájila svou činnost 22. listopadu 2011. Úroková sazba je stanovena na základě sledování úrokových sazeb dvou desítek bank a jejích spořicích účtů. Čtěte také: Air, Equa, Zuno: Kdopak půjde z kola ven?